Tynnplatebearbeiding hos Engmark på Kalbakken, Oslo

I hjertet av Oslo, nærmere bestemt på Kalbakken, ligger vår fabrikk som representerer det ypperste innen moderne industriell produksjon i Norge. Med en omfattende maskinpark er vispesialisert på tynnplatebearbeiding.


Fiberlasere og Lasersveising

Fabrikken er stolt over å ha to avanserte fiberlasere som utgjør kjernen i produksjonslinjen. Disse høyteknologiske maskinene er i stand til å kutte gjennom metall med ekstrem nøyaktighet og effektivitet, noe som muliggjør produksjon av deler med komplekse former og fine detaljer. I tillegg til fiberlaserne er fabrikken utstyrt med en lasersveismaskin, som tilbyr en sømløs og høykvalitets sammenføyning av metallkomponenter, noe som er essensielt for både estetiske og strukturelle applikasjoner.

Dyptrekkpresse og Eksenterpresse: Forming med Presisjon

For å komplementere laserteknologien, er fabrikken også utstyrt med en dyptrekkpresse og to eksenterpresser. Dyptrekkpressen er sentral i produksjonen av dype eller komplekse former i metallplater, en prosess som krever både kraft og finesse. På den annen side tillater eksenterpressen rask og effektiv forming av metallplater for en rekke applikasjoner, fra enkle komponenter til mer komplekse deler.

Fra Idé til Virkelighet med 3D CAD Tegning

Innovasjon og nøyaktighet starter lenge før den faktiske produksjonsprosessen. Ved hjelp av avansert 3D CAD-teknologi er fabrikkens ingeniører i stand til å konvertere komplekse ideer til detaljerte digitale modeller. Denne evnen til å visualisere og teste design i en virtuell verden før produksjon sikrer optimalisering av både design og produksjonsprosesser, noe som resulterer i høyere kvalitet på de ferdige produktene.

Monteringsavdelingen: Hvor Detaljer Møter Funksjon

Fabrikken skiller seg ytterligere ut med sin spesialiserte monteringsavdeling for elektriske apparater. Her blir de nøyaktig bearbeidede komponentene satt sammen til funksjonelle enheter. Denne avdelingen representerer sammensmeltingen av mekanisk ekspertise og elektrisk finesse, hvor hver komponent blir nøye inspisert og testet for å sikre at de ferdige produktene ikke bare møter, men overgår kundens forventninger.

Dedikasjon til Kvalitet og Innovasjon

På fabrikken på Kalbakken i Oslo er det tydelig at dedikasjonen til kvalitet og innovasjon går hånd i hånd. Med en moderne maskinpark for tynnplatebearbeiding og en integrert tilnærming til design og produksjon, står fabrikken klar til å møte fremtidens utfordringer. Enten det er for komplekse industrielle komponenter eller presisjonsdeler for elektriske apparater, representerer denne fabrikken det beste av norsk ingeniørkunst og produksjonskapasitet.

Oppsummering

Meteor på Kalbakken er mer enn bare et produksjonsanlegg; det er et vitnesbyrd om fremgangen innen moderne produksjonsteknologi og Norges bidrag til den industrielle sektoren. Gjennom sin avanserte maskinpark og dedikerte fagfolk, fortsetter fabrikken å sette standarden for kvalitet og innovasjon i tynnplatebearbeiding og produksjon av elektriske apparater. Se gjerne våre produkter på:

Meteor Steketakke,- norskprodusert kvalitet til all tradisjonsbakst.

. Vi kan tilby:

 • Laserskjæring fra 0.5 til 20 mm, Boschert Fibelaser med robotplukk, LXShow fiberlader
 • Lasersveis
 • Laserrustfjerning
 • Dyptrekking, APT 200 tonn med robot mating/ plukk 
 • Robothåndtering, 10 stk Universal Robots
 • Eksenterpresse
 • Punktsveising, 4 stk
 • Kantpresse, 40 tonn, 2m
 • Monteringsarbeide med funksjonstest av elektriske apparater
 • Maskinering
 • 3D tegning og fotorendring