Ofte stilte spørsmål

Hvor får man kjøpt Steketakken?

På denne nettsiden og hos de fleste elektriske forretninger i Norge.

Hvilken modell skal jeg velge?

Tradisjonelt brukes takken uten kant til steking av flatbrød og lefser. Til mer fettholdige produkter som grillmat og fiskekaker kan det være praktisk med en kant.

Takken min funker ikke lenger, hva gjør jeg med det?

Kontakt din forhandler, eller ring oss på telefon 22 25 11 74. Det er fem års garanti på takken (gjelder kun privat bruk).

Er det teflon på takken?

Nei, toppen er av jern, uten noe belegg som kan falle av. Derfor kan du fint bruke stekespader, skraper eller liknende av metall på din Steketakke. Stekerester som ikke blir fjernet kan danne et belegg av fastbrent fett, sukker, mel etc.  (se under vedlikehold eller brukermanual for hvordan det kan rengjøres).

Hvorfor bruker dere ikke teflon ?

Telflon tåler over tid ikke den høye temperaturen som kreves for å steke f.eks lefser og lomper. Belegge tørker ut, gir fra seg giftige gasser og flasser av. Dette ville gitt en produkt med altfor kort levetid. En ren ståltopp er nærmest uslitelig.

Hvor er Steketakken laget?

På Meteor steketakkefabrikk på Kalbakken i Oslo.