vedlikehold

Rengjøring av Meteor Steketakke

Det er viktig å rengjøre toppen etter bruk. Dette gjøres ved å tørke av med tørkepapir mens takken fremdeles er noe varm (slik at olje og fett fortsatt er flytende). Når takken er kald kan den tørkes av med en fuktig klut og eventuelt skrubbe med Scotch Bright Skuresvamp eller en stålskrubb.

Fastbrente stekerester kan skrapes av med en kniv eller stålstekespade. Rengjøringskniv for keramiske kokeplater, stålsparkel, barberbladkniv for malingsfjerning på vindusruter kan også brukes. Hvis det ikke virker kan man bruke våtslipepapir med 400 grads korning, da vil toppen bli helt blank, men dette har ingen betydning for bruken.

Meteor Steketakke har ikke noe belegg som kan løsne. Topplaten er en 1,5mm tykk blåglødd stålplate. Riper og hakk i platen som kan oppstå ved rengjøring har ingen betydning for stekeresultatet.

Stekerester som ikke blir fjernet kan danne et belegg av fastbrent fett, sukker, mel etc. Etter en tid kan dette begynne å flasse av i større eller mindre flak.

Takken kan også rengjøres på følgende måte: Smør toppen godt inn med matolje. Varm opp takken i ca 10 min. Strø på rikelig med kokesalt. Detter fører til at oljen , som nå har løst opp stekerester på topplaten, trekker inn i saltet. Børst vekk saltet og tørk av takken.

Husk å sette toppen inn med litt matolje før den settes vekk. Ellers vil den kunne begynne å ruste.

Engmark Meteor AS